Публикувано на: ср, Дек. 20th, 2017

„Любе” и индустриалци издигат Путин за пореден мандат  

Вокалистът на „Любе” Николай Расторгуев и шахматистът Сергей Карякин ще са сред известните лица от организационния комитет, които официално ще издигне Владимир Путин за кандидат президент на 26 декември, съобщи „РБК“. Вестникът се позовава на Александър Шохин, оглавяващ Руския съюз на индустриалците и предприемачите. По думите му в инициативната група влизат 30 човека, „които имат моралното право да започнат процеса, защото са се засичали с Владимир Владимирович и в лично качество“.

Кандидатурата ще бъде ще бъде подкрепена от партията на Путин „Единна Русия“, пропутинското обществено движение „Общоруски народен фронт“ (ОНФ), патриотичното движение „Доброволци на Победата“, Обществената палата на Русия и други организации.

Въпреки политическата подкрепа, Путин тръгва на избори като независим и за да го регистрира ЦИК, трябва да бъде предложен от инициативен комитет, включваща над 500 души. Той трябда да събере и 300 хил. подписа в своя подкрепа, напомня всекидневникът.

Вчера президентът държа първата си предизборна реч пред форум на ОНФ и представи визията си за бъдещото на Русия като лидер в знанията, интелекта, социалното и културното развитие. Сред основните задачи спомена също борбата с бедността и неравенството в страната.

 

Коментари

Автор

-