Публикувано на: вт, Дек. 19th, 2017

ООН срещу крайнодесните в кабинета на Курц в Австрия

Влизането на крайната десница в новата управляваща коалиция в Австрия, представлява опасен завой, заяви върховният комисар на ООН за човешките права Зеид Раад ал Хюсейн, съобщава БГНЕС.
Австрийското консервативно правителство, което се закле вчера, включва шестима министри от Партията на свободата в Австрия /крайната десница/, между които и министри на външните работи, вътрешните работи и отбраната.
Вчера идерът на „Атака“ Волен Сидеров официално прати поздравителен адрес на крайнодясната партия заради „влизането във властта“.
Върховният комисар на ООН изрази силното си безпокойство от решението на Курц да се присъедини към позициите на крайната десница по редица въпроси, сред които и този за имиграцията, за да спечели гласове. Това, според Ал Хюсейн, е опасно развитие в политическия живот на Европа.
Междувременно Израел обяви, че ще работи с новото австрийско правителство, сформирано от десницата и крайнодесните, но „за момента няма да поддържа преки контакти с министри от крайната десница“.
31-годишнят Себастиан Курц спечели парламентарните избори в Австрия през октомври. Той стана най-младият премиер в света, но разговорите за управленската коалиция продължиха дълго и приключиха с компромисна коалиция.

Коментари

Автор

-