Публикувано на: чт, Дек. 21st, 2017

Реформата на Тръмп мина: най-голямото намаляване на данъците от 30 години

Контролираната от републиканците Камара на представителите окончателно одобри най-голямото намаляване на данъците в САЩ за последните 30 години, предаде Ройтерс. Законът, предвиждащ намаляване на налозите с общо 1,5 трилиона долара, веднага ще бъде изпратен за подпис на президента Доналд Тръмп. Документът обаче няма да бъде парафиран незабавно, а по-късно. Още повече, самият Тръмп бе инициаторът на данъчната реформа, която окачестви като историческа.

Най-важните постижения на проектозакона са значителни данъчни облекчения за корпорациите и богатите данъкоплатци, промяна на облагането на многонационалните компании и нови намаления за собствениците на т. нар. промеждутъчен бизнес. Последното понятие варира от малки семейни предприятия до големи финансови фирми и компании за търговия с недвижими имоти.

Проектозаконът предлага и временни намаления на данъците за някои лица и семейства. При първото гласуване Камарата на представителите прие проектозакона с 227 срещу 203 гласа.

Вчерашното гласуване е най-голямата победа на Тръмп от идването му на власт на 20 януари т.г. Очакваше се реформата да бъде одобрена на 19 декември. Тогава обаче републиканците се препънаха в последния момент, за да се стигне до окончателното му одобряване на 20 декември вечерта.

Коментари

Автор

-