Публикувано на: нд, Ное. 26th, 2017

Целунати от съдбата! Само двама от екипажа на аржентинска подводница са оцелели

Само двама от аржентинската подводница „Сан Хуан“ са извадили късмет и са оцелели. Те са останали на брега малко преди изчезването й. Това съобщи председателят на аржентинския флот Енрике Балби, цитиран от вестник „Кларин“.

Единият моряк е бил пуснат в отпуска, тъй като майка му е била хоспитализирана. Другият моряк е поискал няколко дни отпуска и е напуснал подводницата минути преди тя да потъне. Той е искал отпуска, тъй като си е купил нова къща и трябвало да оправи документите по нея.

По-късно се установило, че на подводницата е имало 44 души, вместо 37. Допълните 7 души не били подводничари, а плувци от специалната военна морска служба, като част от Морската разузнавателна служба на страната.

Подводницата изчезна на 15 ноември, докато отиваше към военноморската база на Ушуая в Мар дел Плата. В последната комуникация от екипажа са съобщи, че е имало инцидент. По-късно Военноморските сили на Аржентина потвърдиха, че е имало експлозия, която може да бъде свързана с изчезването на „Сан Хуан“.

Коментари